Over Lianne Collignon

Ja, dat ben ik! Een schrijver, schrijfjuffie en performer uit Rotterdam. Mijn verhalen en voordrachten zijn altijd persoonlijk, ongemakkelijk, een tikje tragisch en doordrenkt met humor. Want als je erom moet huilen, ken je er beter om lachen, zo zeggen we in Rotterdam.

Ik schreef voor Hard//Hoofd, Verhaaltje voor de Dorst en Tijdschrift Ei, maar ik ben natuurlijk wereldberoemd dankzij mijn blog Achtentwintiger.com. Dit verhalenplatform heb ik inmiddels achter me gelaten, maar je kunt er nog wel heel veel (oude) rare verhalen met een hoog waarheidsgehalte lezen. Op dit moment schrijf ik met een onregelmatige regelmaat verhaaltjes over mijn leven op deze website.

Ik draag graag voor en sta in het circuit bekend als ‘die leipe Rotterdamse schrijfster’ (aldus de taalnazi, mijn vriend en vader van mijn dochter). Die reputatie legt me geen windeieren; ze bracht me naar podia door het hele land. Zo stond ik voor Mensen Zeggen Dingen onder andere in Paradiso Amsterdam, in Ekko in Utrecht en in 4th Avenue in Arnhem, voor Frontaal en Vers Poetry las ik voor in Rotterdam en de organisatie van Onuitgesproken haalde me naar Eindhoven.

Op dit moment ben ik bezig met mijn debuutroman met de (werk)titel Dood ga je toch. Dat is supertof, maar ook moeilijk, confronterend en ingewikkeld. Schrijven, schrappen, lezen, opnieuw schrappen, schrijven en weer lezen. Ik had het zo’n honderd keer gedaan en dacht dat ik klaar was; tot een goede redacteur een gapend gat zag in wat ik dacht dat mijn definitieve versie was. Na een korte existentiële crisis ben ik toch weer verder gegaan met het manuscript. Omdat ik niet anders kan of wil. En tja. Dood ga je toch.

Verder goed om te weten: ik houd van Vikingen van maggi op mijn frietjes.

Contact
liannecollignon@gmail.com | 06-49319778

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s