Zo, hallo

Ik ben Lianne Collignon: schrijver en schrijfjuffie. Ik debuteerde jong; op 8-jarige leeftijd toen ik mijn dagboek Bennie aan het grote publiek liet lezen. Het grote publiek, mijn ouders, maakten zich zorgen over de zwartgallige zinnen dus toen ben ik vooral door blijven schrijven. Op mijn achtentwintigste begon ik achtentwintiger.com, een platform vol met rare verhalen met een hoog waarheidsgehalte. Op mijn negenentwintigste begon ik aan mijn debuutroman, met de (werk)titel Dood ga je toch.

Bennie liet ik vanaf mijn vijftiende achter me, maar mijn werk bleef donker. Donker, maar met humor. Dat is hoe ik het leven bezie en dat is wat er doorklinkt in mijn werk. Ik maak de zware dingen licht verteerbaar. Want: het leven is vaak om te janken, dus kunnen we er beter om lachen. Dood ga je toch is ook een tragikomisch boek en samen met een redacteur ben ik nu de puntjes op de i aan het zetten.

Schrijven is niet voor mij alleen heel fijn en daarom geef ik schrijfles. Aan mensen die al goed kunnen schrijven, maar ook aan mensen die net starten. Wat voor de een manier is om uiting te geven aan emoties, is voor de ander een ingewikkeld creatief proces. Met heel veel plezier begeleid ik beiden. Met humor, hapjes, leuke schrijfoefeningen en heel veel motiverende praatjes. Want dat laatste hebben we – aspirant en professioneel schrijver – allemaal nodig.

Nog drie leuke feitjes over mij.
1. Vroeger was ik kassière bij de Edah. En dat vond ik awesome.
2. Ik eet maggi op mijn frietjes.
3. Ik vertel mijn hond dagelijks dat ik van haar houd.

Wil je meer weten, heb je vragen… neem contact met me op:
liannecollignon@gmail.com | 06-49319778

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s