Over Lianne Collignon

Ja, dat ben ik! Een woordkunstenaar, Croky bolognese chips fan, schrijfdocente, feministe, Rotterdammer en mama van de twee gezelligste monstertjes van de stad. Schrijven is er altijd, ik doe het altijd. In mijn hoofd of op papier. Mijn verhalen zijn altijd persoonlijk, ongemakkelijk, een tikje tragisch en doordrenkt met humor. Want als je erom moet huilen, ken je er beter om lachen, zo zeggen we in Rotterdam.

Ik schreef voor Hard//Hoofd, Verhaaltje voor de Dorst en Tijdschrift Ei, maar ik ben natuurlijk wereldberoemd dankzij het blog Achtentwintiger. Dit verhalenplatform heb ik inmiddels achter me gelaten, maar ik schrijf op dit moment gewoon mijn rare verhalen met een hoog waarheidsgehalte op deze website. Met onregelmatige regelmaat, overigens.

Ik draag graag voor en sta in het circuit bekend als ‘die leipe Rotterdamse schrijfster’ (aldus de taalnazi, mijn vriend en vader van mijn dochtertje en zoontje). Die reputatie legt me geen windeieren; ze bracht me naar podia door het hele land. Zo stond ik voor Mensen Zeggen Dingen onder andere in Paradiso Amsterdam, in Ekko in Utrecht en in 5th Avenue in Arnhem, voor Frontaal en Vers Poetry las ik voor in Rotterdam en de organisatie van Onuitgesproken haalde me naar Eindhoven.

Op dit moment maak gedichten, columns en heb ik een awesome nieuwsbrief. Als je daar een abonnementje op wil, klik dan even hier.

Verder goed om te weten: ik houd van Vikingen en van Maggi op mijn frietjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: