Lianne’s Gezellige Nieuwsbrief in Donkere Dagen

Lieve schrijfvrienden, blogvolgers, literaire buddies en ‘gewone’ fijne mensen,

Allereerst: ik hoop dat goed gaat gaat met jullie in deze vreemde tijden. Het blijft toch droevig dat je je oude moedertje niet meer kan knuffelen, dat je je vrienden een stuk minder ziet, dat weekendjes weg voorlopig moeten worden uitgesteld of dat er werk wegvalt. Bij mezelf merk ik dat – ondanks de immer sluimerende herfstdepressie, de corona melancholie en de geldzorgen die elke freelancer in deze tijd heeft – er ook ruimte is om naar binnen te keren. Daar ben ik dankbaar voor. De klussen die wegvallen zorgen er ook voor dat ik een stuk vaker diepvriesspinazie met gekookte aardappels moet eten dan ik zou willen, maar eigenlijk is dat het wel waard. Ik heb nu namelijk tijd om dingen te doen die ik echt leuk vind. 

Schrijven op de eerste plaats. Natuurlijk. Dus dat doe ik meer. Elke dag 30 minuten freewriten (achter mijn daglichtlamp trouwens ;), kan ik ook iedereen aanraden). Maar naast het schrijven komt er onmiddellijk iets anders in me op, namelijk: Inspireren. Ook dat is een passie die ik ruimte wil geven. Maar hoe?

Ik begin simpel: met een nieuwsbrief. Eentje vol gezelligheid, wat we allemaal wel kunnen gebruiken in deze donkere tijden. Een nieuwsbrief waarin ik de boeken, documentaires, Instagram accounts, gedichten, zelfs recepten die ik fijn, mooi, grappig of troostend vind ga delen, waarin ik eerlijk vertel waar ik mee bezig ben (of tegenaan loop) in mijn schrijfproces, waarin ik een gedicht of een verhaal van eigen hand laat zien, waarin ik elke editie een schrijfoefening opneem en waarin ik – als we weer terug zijn bij een soort van normaal – een agenda deel van de workshops die ik geef of de optredens die ik doe.

Vooralsnog lijkt me zes keer per jaar een fijne frequentie. Ik wil jullie ook niet te veel lastigvallen, zeker niet als ik niets weet te schrijven. Acda en de Munnik zongen het ooit al: ‘Als je niets hebt te vertellen, hoef je niet te bellen volgens mij.’ Maar wie weet vinden jullie het fantastisch leuk (en ik ook!) en wordt het meer. 

Maar, je leest het dus goed: ik schrijf ‘jullie’. Omdat het me leuk lijkt als jullie mijn lezers zullen zijn. Maar dan moet je dat natuurlijk wel zelf willen. Dus, mail dan even ‘Ja, ik wil!’ naar liannecollignon@gmail.com (of met een uitgebreider antwoord, vind ik ook gezellig) en dan zul je over een week of twee, drie de eerste nieuwsbrief in je digitale brievenbus ontvangen.In de tussentijd…

PS. Als iemand een tip heeft over welk programma ik het beste kan gebruiken voor een nieuwsbrief… let me know!

Blijf gezond, was je handen, draag een mondkapje, zorg voor elkaar en jezelf, 

Veel liefs,
Lianne 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: